Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης!

Όποιος δεν είδε αυτό το καλοκαίρι το συγκεκριμένο θεατρικό.έχασε μια βραδιά απείρου γέλιου...γι'αυτό και γω θέλησα να το παρακαλουθήσω και δεύτερη φορά...και σας πληροφορώ ότι γέλασα πολύ περισσότερο από την πρώτη κι ας ήξερα πλέον απ'έξω τις απίστευτες ατάκες της Φιλιππίδου!! :-)


Το Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης είναι ένα έργο για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς.

Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.

Mια απίστευτη κωμωδία.με μια υπέροχη όπως πάντα Σοφία Φιλιππίδου να απογειώνει τον ρόλο της και έναν σκηνοθέτη που ξέρει πολύ καλά την δουλειά του!!


2 σχόλια:

  1. γελαω μονο που το σκεφτομαι!τη βραδυα και εκεινη!ειδικα η δευτερη φορα!τι βροχη να θυμηθω!εσενα και τις υποκριτικες ικανοτητες!τον μιλτο να γελαει και να σπρωχνει σαν τη μενεγακη!τις γκομενες απο πισω μου που δε μπορουσαν να χονεψουν τον σεξουαλικο κοσμο ενος απο τους πρωταγωνιστες της παραστασης!πες μου τι!και τα καλυτερα ερχονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χα0χα0χα0χα0χα!!
    Η βραδιά στο θεατράκι του Τ.Ε.Ι. ήταν απίστευτη!!
    15 άτομα παρέα...σαν ποδοσφαιρικό team ήμασταν!!
    Ααααχ...άντε να δούμε τι θα δούμε παρακάτω!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © Res Nullius
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur