Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη με τους Mikro!!!Η παρέα που φιλοξενούμε σήμερα στο liveplaceδεν χρειάζεται πολλές συστάσεις… είναι η παρέα που μας ξεσηκώνει και μας ταξιδεύει με τα τραγούδια της… είναι πρωτοπόροι στην electroμουσική στην Ελλάδα και αναμφισβήτητα οι καλύτεροι... το όνομα τους θυμίζει μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται κυρίως στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών… οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην μπούμε στον πειρασμό να τους γνωρίσουμε καλύτερα...

Η παρέα τους αποτελείται από:
* Νίκος Μπιτζένης (programming, loops, synths, φωνητικά)
* Ρία Μαζίνη (φωνητικά, synths)
* Γιάννης Λευκαδίτης (κιθάρες)
* Στέλιος Εμμανουηλίδης(synths, loops, D.J.’s scratch)
Και το όνομα αυτών….. “MIKRO”….απολαύστε τους σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Liveplace…


1) Καταρχήν θα ήθελα να αρχίσουμε με μια ιστορική αναδρομή. Πότε και πώς έγινε, λοιπόν, το δικό σας bigbang και πώς προέκυψε η ονομασία "Mikro" του συγκροτήματος;

Mikro : Όλα ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη όταν ο Νίκος, ο Γιάννης, η Ρία και ο Στέλιος βρέθηκαν στο ίδιο στούντιο και ανακάλυψαν ότι έχουν τα ίδια ακούσματα και κοινές μουσικές αναζητήσεις.
Το όνομα "Μίκρο" το επιλέξαμε καθότι αντιπροσωπεύει την ηλεκτρονική μουσική που κάνουμε και συμβολίζει την τεχνολογία, όπως για παράδειγμα τα μικροτσίπ, τα κινητά, τους δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών, που έχουν την τάση να μικραίνουν σε χωρητικότητα αλλά παράλληλα να γίνονται ισχυρότερα.
Θα λέγαμε ότι το όνομα Μίκρο μας φέρνει στο μυαλό συμπυκνωμένη ενέργεια μιας ακτίνας laser!
Το big bang έγινε όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας και προέκυψε "Το τέλος του κόσμου", ο πρώτος μας δίσκος, όπου ξεχώρισε "Η άσπρη σοκολάτα", ένα τραγούδι πρωτοποριακό σε μια εποχή που η μουσική ήταν κατά κύριο λόγο σκοτεινή και της έλειπε το παιχνίδι και η θετική διάθεση.

 
2) Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και κάποια ακούσματα που ενδεχομένως έχετε ενσωματώσει και στην δική σας δουλειά;

Mikro : Οι μουσικές μας επιρροές, είναι κοινές μεταξύ μας, αλλά και σε σημεία διαφέρουν και όλες αυτές φιλτράρονται για να προκύψει η Μίκρο μουσική. Ακούσματα από τα 80ς φυσικά και επηρεασμένοι από την electropop.
Μερικά αγαπημένα μας σχήματα είναι οι Depeche mode, οι New Order, Human League, The Cure, Duran-Duran, Tuxedomoon, Sex Pistols, The Chemical Brothers, Underworld, Massive Attack, Kraftwerk, Air, Goldfrapp, Ladytron και πολλά άλλα.
Από κει και πέρα παρακολουθούμε εντατικά τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και είμαστε ανοιχτοί σε νέους φρέσκους ήχους. Τελευταία έχουμε παθιαστεί με τη γαλλική και βέλγικη electro σκηνή και την εταιρία Kitsune, που έχει επίδραση στη μουσική μας. 


3) Πώς γράφουν μουσική οι Mikro; Ποιά είναι τα ερεθίσματα που σας οδηγούν στο να γράψετε ένα κομμάτι ή έναν ολόκληρο δίσκο;

Mikro : Με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, γράφουμε μουσική. Μπορεί να ξεκινάει από μια ιδέα στα synths ή να προκύπτει μέσα από πειραματισμό με μουσικά προγράμματα. Πολλές φορές μια μελωδία μας κολλάει στο μυαλό ή στίχοι γύρω από τους οποίους στήνεται ένα τραγούδι.
Τα ερεθίσματα μας είναι οι προσωπικές μας αναζητήσεις, η σημερινή εποχή και πώς την αντιλαμβανόμαστε, οι διαθέσεις της στιγμής, τα όνειρα μας, πράγματα και καταστάσεις που εμπνέουν τον καθένα μας να δημιουργήσει.


4) Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας και ποια όργανα συνδυάζετε μαζί με τους ψηφιακά παραγόμενους ήχους του υπολογιστή;

Mikro : Η μουσική μας περιλαμβάνει όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι pop, rock, electro, break beat, progressive, alternative, space, dance, disco και περιέχει και πολλά ατμοσφαιρικά περάσματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να την ονοματίσουμε τόσο εύκολα!
Μαζί με τους ψηφιακούς ήχους πειραματιζόμαστε τελευταία με όλο και περισσότερα μουσικά όργανα. Αναλογικά synths, hardware, κιθάρες, μπάσο, σαξόφωνο, electronic drum kits. Τώρα προσθέσαμε και την χρήση i-pod και wii controllers για αναπαραγωγή ήχων και ηχοληψία. Καλύτερα να τα δείτε στην πράξη στα live μας για να καταλάβετε τι εννοούμε!


5) Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ξέσπασμα με την χρήση των δωρεάν υπηρεσιών που συναντάμε στο διαδίκτυο(Facebook, MySpace κ.α.)όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του "χώρο" και να προβάλλει την δουλειά του..Εσείς νιώθετε ότι κερδίζετε πράγματα απ' όλο αυτό;

Mikro : Ναι βεβαίως, πάρα πολλά! Είναι ένας διαδεδομένος και πετυχημένος τρόπος να έχεις μια αξιοπρεπή παρουσία στο internet, να βρίσκεσαι σε ένα δικτυακό περιβάλλον, όπου θα έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες σου οι φαν της μουσικής σου, θα μπορείς να στέλνεις τα νέα σου κτλ. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι έχουμε καλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο και κυρίως με τους φίλους του γκρουπ στο εξωτερικό.


6) Γενικά ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία και το διαδίκτυο;

Mikro : Μεγάλη! Είναι καθημερινή μας τρέλα και ενασχόληση. Το χρησιμοποιούμε για ενημέρωση, παρακολουθώντας κάποια blogs και σελίδες, για τους ΜΙΚΡΟ, για βίντεο, για web design, μουσική, διασκέδαση, για δημιουργία, για τα πάντα!


7) Κατά την άποψη σας τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε και να είστε τόσο αγαπητοί στο κοινό;

Mikro : Νομίζουμε ότι είναι αυτό που βγάζουμε σαν ομάδα καθώς και το πάθος μας για τη μουσική. Ο κόσμος καταλαβαίνει αν κάποιος καλλιτέχνης κάνει κινήσεις ψεύτικες για να εντυπωσιάσει ή δεν είναι αυθεντικός.
Θεωρούμε ότι επειδή ακριβώς οδηγούμαστε από αυτή την αγάπη μας αλλά και από την επιθυμία μας να μεταδώσουμε τον παλμό μας και τα μηνύματα μας στον κόσμο, γι αυτό το λόγο μας ξεχωρίζουν και μας αγαπάνε και φυσικά τους το ανταποδίδουμε με το να είμαστε πιστοί στην ιδεολογία μας και κάνοντας προσεκτικές επιλογές στην πορεία μας.


8)Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική electro σκηνή και ποια πιστεύετε ότι είναι η συνεισφορά σας σ' αυτήν;

Mikro : Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερους Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα να ενσωματώνουν στη μουσική τους electro στοιχεία, ενώ όταν ξεκινήσαμε εμείς επικρατούσε το ροκ και η ηλεκτρονική μουσική ήταν σπάνιο είδος.
Η συνεισφορά μας  και το καινούργιο που φέραμε ήταν η χορευτική μας διάθεση, δυνατό ήχο, τραγούδια με μηνύματα ξεκάθαρα και αισιόδοξα, που άγγιξαν τον κόσμο καθώς στις συναυλίες μας γινόταν και συνεχίζεται να γίνεται "κάθε μέρα και άλλο πάρτι"!


9) Ξεχωρίζετε κάποιο ή κάποια από τα τραγούδια σας; Κάποιο ίσως που απολαμβάνετε πιο πολύ τόσο στις πρόβες όσο και στις live εμφανίσεις σας;

Mikro : Γενικώς δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο τραγούδι μας και να έχουμε κάποιο αγαπημένο, γι αυτό οι προτιμήσεις μας ακριβώς προκύπτουν από την εκτέλεση τους στο live και την ανταπόκριση του κόσμου.
Πάντα τα νέα τραγούδια, μας ενθουσιάζουν περισσότερο γιατί τώρα τα γνωρίζει το κοινό μας και είναι μεγαλύτερη πρόκληση για μας, όπως είναι το "Πόσο ακόμα", το "My friends", "To robonation", το "People", που υπάρχουν στη νέα μας κυκλοφορία "Download". Βέβαια ξεχωρίζουμε και κάποια τραγούδια που κατά τη διάρκεια του live, ξεσηκώνουν τον κόσμο, όπως το "αυτή η πόλη", "το Tronik πλάσμα", "η σειρά σου" και πολλά άλλα.

 
10)Το τελευταίο διάστημα κάνετε πολλές live εμφανίσεις σε 
διάφορα μέρη της Ελλάδας. κατά πόσο σας κουράζουν όλες αυτές οι μετακινήσεις και κατά πόσο απολαμβάνετε την άμεση επαφή με τον κόσμο;

Mikro : Ναι όντως, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα δώσαμε συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χανιά, Νιγρίτα και στις 11 Μαρτίου θα είμαστε Αθήνα στο public του Συντάγματος.
Στη συνέχεια ακολουθούν τα Γιάννενα, η Καστοριά, οι Σέρρες, το Αγρίνιο, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα και η Κύπρος αργότερα.
Μην ξεχνάμε βέβαια και την πετυχημένη εμφάνιση μας στο φημισμένο χώρο συναυλιών,Scala του Λονδίνου, μαζί με τις Marsheaux, σε μια συναυλία που διοργάνωσε η εταιρία μας, Undo Records.
Μέχρι στιγμής είναι έτσι διαμορφωμένο το πρόγραμμα μας ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις. Φροντίζουμε όταν είναι εφικτό να ταξιδεύουμε μια μέρα πριν στον προορισμό μας, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους διοργανωτές, που συνήθως είναι παιδιά παθιασμένα με τη μουσική και να έχουμε δυνάμεις για το επόμενο βράδυ του live.
Απολαμβάνουμε στο έπακρο την άμεση επαφή με τον κόσμο, χαιρόμαστε και γεμίζουμε αφάνταστα όταν αφήνεται στο ρυθμό μας, χορεύει και τραγουδάει μαζί μας.
Είναι το καλύτερο δώρο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε!


11)Ποιοι είναι oι στόχοι και τα όνειρα των "Mikro"..και τι να περιμένουμε στο μέλλον από σας;

Mikro : Οι στόχοι μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι στη μουσική μας αλλά και στην μετάδοση της. Τα όνειρα μας είναι να προωθήσουμε περισσότερο τον ήχο μας στο εξωτερικό, μέσα από  συνεργασίες  με καλλιτέχνες που θαυμάζουμε αλλά και κυκλοφορίες των τραγουδιών μας, από ξένες δισκογραφικές εταιρίες. Να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την όμορφη σχέση με τους φίλους της μουσικής μας και τους ευχαριστούμε που μας στηρίζουν καθημερινά!
Στο μέλλον να περιμένετε νέα video clips, συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και άλλες Μίκρο εκπλήξεις! Να αναφέρουμε ότι θα είμαστε συντελεστές στο 48hour music project, ακούγοντας και ψηφίζοντας τα καλύτερα τραγούδια που θα γίνουν μέσα σε 48 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ http://48hourproject.gr/music/
Στα παρακάτω links μπορείτε να μας βρείτε στο internet για να παρακολουθείτε τα νέα μας.
Official site: http://www.mikro.gr
MySpace profile: http://www.myspace.com/mikrospace
Facebook page: www.facebook.com/MIKROband
YouTube Channel: http://www.youtube.com/mikromusic
Follow on Twitter: https://twitter.com/MIKROmusic
I like page: http://www.ilike.com/artist/Mikro
Last Fm profile: http://www.last.fm/music/Mikro
MIKRO photos: http://www.flickr.com/photos/digitalspace/


12) Τέλος θα θέλαμε την άποψη σας για το σπίτι μας!Πώς σας φάνηκε το liveplace.gr και τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους πολυάριθμους επισκέπτες μας που σίγουρα πολλοί απ' αυτούς παρακολουθούν τα βήματα σας όλα αυτά τα χρόνια;

Mikro : Το site σας μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, με φρέσκα νέα από το χώρο της τεχνολογίας, του internet, της μουσικής, των games, θέματα που μας αγγίζουν ως Μίκρο αλλά και απευθύνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του internet.
Μπράβο στην ομάδα σας για όλη αυτή την παρουσία!
Στους επισκέπτες σας θα θέλαμε να δώσουμε το εξής επίκαιρο μήνυμα:
Είναι μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, τα μέτρα και τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω μπροστά σε οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες, είμαστε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε, αρκεί να κλείνουμε τα αυτιά μας στις "Σειρήνες" της εποχής, ακολουθώντας το παράδειγμα του Οδυσσέα.
Τέλος, να μην αφήνουμε κανέναν να τσαλακώνει την αξιοπρέπεια μας, να μας αποπροσανατολίζει και να μας χειραγωγεί, πουλώντας μας ψέματα και ψευδαισθήσεις που μας απομακρύνουν από τις αληθινές ανάγκες και τα όνειρα μας.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους απίστευτους MIKROκαι τον μάνατζερ τους τον κ.Νίκο Μοδιώτη για τη ανταπόκριση τους…Ήταν μια υπέροχη συνέντευξη που ελπίζω να την απολαύσατε και ‘σεις όπως και γω…Καλή συνέχεια στην περιοδεία των παιδιών και εύχομαι η έμπνευση και η δύναμη τους να είναι αστείρευτη!

Σταματία Καρπάτσιου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © Res Nullius
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur