Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη με τους Matisse!!!

 
Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις γιατί αποτελούν το πιο επιτυχημένο ελληνικό γκρούπ της εποχής μας…
«Δάνεισαν» το αχτύπητο ντουέτο τους με την J Napolitano, “Today” στη σειρά του Mega και της Μυρτώ Κοντοβά  «Μίλα μου βρώμικα» …. Το τελευταίο άλμπουμ  τους «ROCK 'N ROLL MAFIA»  ακούγεται παντού  και ο κόσμος  το αγαπάει με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο…Οι συναυλίες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν μεγάλη επιτυχία και αυτό γιατί ακολουθούνται πάντα από τους χιλιάδες θαυμαστές τους…
Η παρέα τους αποτελείται από :
 - Alex Kavvadias- Φωνή
-Γιάννης Μασούρας-Μπάσο- Φωνητικά
-Γρηγόρης Κόλλιας- Κιθάρα- Φωνητικά
-Βασίλης Ζερβός- Κιθάρα
-Νίκος Μανουσόπουλος- Drums 
Κυρίες και κύριοι του Liveplace έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε τους «MATISSE» δια στόματος του Γιάννη Μασούρα θα μάθουμε τα πάντα γύρω από την αγαπημένη μας μπάντα!




1)Πως δημιουργήθηκαν οι Matisse και πως ακριβώς σας προέκυψε αυτό το όνομα?
Γ.Μ. :Οι Matisse δημιουργήθηκαν από μένα (Γιάννης Μασούρας) στις αρχές του 2000. Ήθελα, απλά, να φτιάξω ένα συγκρότημα για να ξεδίνω στον ελεύθερο χρόνο μου. Όσον αφορά το όνομα ήταν μια τυχαία έμπνευση τη στιγμής. Μου φάνηκε ότι φαίνεται ωραίο γραμμένο και ότι ακούγεται όμορφο. Ναι, σαφώς γνώριζα ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους ζωγράφους.

2)Rock & Roll mafia...3η δισκογραφική και επιτυχημένη δουλειά σας...τι αποτελεί έμπνευση για σας και ποιές είναι οι επιρροές σας?
Γ.Μ. :Έμπνευση αποτελούν πάντα τα βιώματα μας. Πολλές φορές παρατηρούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας και γράφουμε γι’ αυτά. Από ένα πολιτικό γεγονός μέχρι μια ερωτική περιπέτεια κάποιου γνωστού.

3)Είχατε την τύχη να ξεκινήσετε με μια πολυεθνική εταιρία την Sony-BMG...πόσο σας βοήθησε ή σας δυσκόλεψε αυτό το ξεκίνημα?
Γ.Μ. :Σίγουρα μας βοήθησε. Αρχικά θέλαμε να υπογράψουμε με κάποια ανεξάρτητη εταιρεία, αλλά καμία δεν έδειξε ενδιαφέρον. Όποτε όταν προέκυψε η πρόταση από τη Sony απαντήσαμε θετικά. Χρειαστήκαμε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, αλλά σίγουρα μας βγήκε σε καλό.

4)Με ποιούς έλληνες και με ποιούς ξένους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε αν σας δινόταν η ευκαιρία και γιατί?
Γ.Μ. :Με τον David Bowie γιατί είναι ο μουσικός μου πατέρας, αν και ο ίδιος δεν το γνωρίζει. Προφανώς, γιατί έχει πολλά μουσικά παιδιά. Από Έλληνες, δεν ξέρω. Έχουμε ήδη συνεργαστεί με τη Γαλάνη και τη Λοτσάρη και αυτό αρκεί για την ώρα.

5)Yπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε διαφορετικά αν είχατε την δυνατότητα να αλλάξετε κάποια πράγματα στην πορεία των Matisse?
Γ.Μ. :Ενδεχομένως ναι, αλλά ποτέ δεν μου αρέσει να κοιτάω πίσω. Άλλωστε, από τα λάθη μαθαίνουμε.

6)Πιστεύω πως αυτή η ερώτηση σας γίνεται συχνά...γιατί, λοιπόν, αποκλειστικά και μόνο αγγλικός στίχος στα τραγούδια σας?
Γ.Μ. : Γιατί μεγαλώσαμε ακούγοντας ξένους καλλιτέχνες, συνεπώς όταν φτιάξαμε το συγκρότημα θέλαμε ενστικτωδώς να μοιάσουμε στα ινδάλματα μας. Αν ακούγαμε Παύλο Σιδηρόπουλο και Ξύλινα Σπαθιά – μ’ όλο το σεβασμό προς αυτούς τους - προφανώς θα χρησιμοποιούσαμε ελληνικό στίχο.

7)Ποιό από τα τραγούδια σας είναι το αγαπημένο σας από στιχουργικής άποψης και ποιό νιώθετε ότι έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο?
Γ.Μ. :Το The Fear. Μεγαλύτερη απήχηση έχει το Call Me, Call Me.

8)Και αρκετά ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της πρόληψης οι Matisse.Είναι αλήθεια ότι το "Killer Kids" είχε γραφτεί για την τηλεοπτική καμπάνια του Fashion Targets Breast Cancer ?
Γ.Μ. :Ναι, θεωρούμε ότι οι μουσικοί πρέπει να έχουν κοινωνικές ευαισθησίες. Δεν πρέπει, ωστόσο, να τις προβάλουν για αυτοδιαφήμιση. Το "Killer Kids" είχε γραφτεί για το δεύτερο άλμπουμ μας και στη συνέχεια το διάλεξαν από την καμπάνια. Φυσικά, το δώσαμε αφιλοκερδώς.

9)Έχετε κάνει πολύ μεγάλα βήματα για ένα ελληνικό γκρουπ...εμπορικές επιτυχίες, εμφανίσεις σε live shows στην TV, περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμβόλαιο με την SONY-BMG...πιστεύετε ότι έχετε πετύχει τους στόχους σας πλέον? Νιώθετε πετυχημένοι?
Γ.Μ. :Νιώθουμε ικανοποιημένοι, αλλά θεωρούμε ότι έχουμε πολλούς ακόμα στόχους να εκπληρώσουμε. Άλλωστε μετράει το ταξίδι προς τον στόχο. Η χαρά του ταξιδιού είναι η κινητήρια δύναμη μας.

10)Πριν έναν μήνα σας απόλαυσα on stage  και είδα ότι σας άρεσε πολύ η άμεση επαφή με τον κόσμο...Διασκεδάζετε στις συναυλίες σας ή σας κουράζουν οι συνεχείς μετακινήσεις?
Γ.Μ. :Λατρεύουμε τις συναυλίες και κυρίως αυτές στην επαρχία, όπου ο κόσμος δείχνει μεγαλύτερη δίψα.

11) Tι να περιμένει το κοινό από σας από τώρα και στο εξής?
Γ.Μ. :Περισσότερες συναυλίες και ένα νέο άλμπουμ στο τέλος του έτους.

12) Και κάτι για το τέλος… Πως σας φάνηκε το σπίτι μας???  :-D
Γ.Μ. :Το site σας αποτελεί μια ειλικρινή προσπάθεια και αξίζει σεβασμού και προσοχής. Σας ευχόμαστε ολόψυχα μεγάλη αναγνωσιμότητα.


Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε  τους Μatisse και συγκεκριμένα τον Γιάννη Μασούρα για την συνέντευξη που μας  παραχώρησε ….Να τους ευχηθούμε ότι καλύτερο από δω και πέρα, τα τραγούδια τους να συνεχίσουν να αγαπιούνται και οι συναυλίες τους να ασφυκτιούν από κόσμο όπου κι αν βρίσκονται!!!
Keep rocking Mafia!!! ;-)

Σταματία Καρπάτσιου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © Res Nullius
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur